08. 11. 2021. - 3:06
 

Dana 30.9.2021. godine održan je treći , a samim time i posljednji Info dan održivoga razvoja. Održane su i sve pripadajuće aktivnosti,a to su:

Kazališna predstava- održana je kazališna predstava "Aut" u izvedbi zagrebačkog kazališta "Mala scena". Tema ove predstave je diskriminacija, socijalno isključivanje i sklonost ka predrasudama, a u pozadini se nalazi trovanje psa što je čin za svaku osudu. Kazališna predstava je bila vrlo zanimljiva i poučna. Tema je izabrana jer su tijekom ovog info dana prisustvovali učenici od 5. do 8. razreda, te smo smatrali da je tema prilagođena njihovom uzrastu. 

Pokazne radionice - pokazne radionice organizirane su za učenike 5.a i 5.b razreda u sklopu kojih smo posjetili OPG Nakani  koji se bavi ekološkom proizvodnjom i preradom voća i povrća. Razgledali smo imanje,pomogli čistiti lješnjake, razgledali etno kuću i na kraju isprobali eko džemove koji se izrađuju na opg-u. Nakon toga vlasnica opg-a Tereza Nakani pošla je s nama natrag u školu kako bi sa učenicima posadila presadnice salate koje im je pripremila i još nekoliko starih vrsta povrća koje su se mogle saditi u tom razdoblju godine. 

Predavanje na temu održivoga razvoja- održano je predavanje na temu "Bioraznolikost" za učenike od 6.- 8. razreda. Predavanje je održala branka Mikačević iz Bjelovara koja se bavi edukacijama ekološke i socijalne tematike. Tema je bila dosta opširna, govorilo se o živim organizmima, postanku, evoluciji, bioraznolikosti, bitnosti očuvanja bioraznolikosti, izumiranju nekih životinjskih i biljnih vrsta i sl. Ovo dvosatno predavanje na kraju je završilo kvizom na kojem su učenici mogli pokazati koliko su naučili kroz dotadašnje školovanje i predavanje. Predavanje je bilo vrlo zanimljivo, a nadasve poučno.

Volonterska sadnja drveća- učenici 4 razreda sa svojom učiteljicom, ravnateljicom, voditeljicom projekta i uz pomoć nenastavnog osoblja škole zasadili su sadnice Albicije i judino drvo u dvorište Oš Velika Pisanica kao trajni dokaz provedbe ovoga projekta

Dolazak gostujuće OŠ-  povodom trećeg Info dana posjetili su nas učenici OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića iz Grubišnoga polja. Radi epidemioloških mjera posjetila su nas samo 23 učenika iz gostujuće škole, bili su to učenici od 5. -  8. razreda koji su na ovaj način bili nagrađeni za odličan uspjeh. Učenici su sudjelovali u svim aktivnostima Info dana kao i učenici iz naše OŠ Velika Pisanica.

 Prehrana - Svi učenici iz OŠ Velika Pisanica, kao i učenici gostujuće škole imali su besplatan gablec koji je financiran kroz projekt.

 
 
  Vijesti - Sve