20. 09. 2021. - 11:23
 

Dana 18.lipnja 2021. održan je II Info dan u sklopu projekta Obrazovanje za odživi razvoj. Ovoga puta Info dan je organiziran za sve učenike nižih razreda OŠ Velika Pisanica i učenike gostujuće škole iz Bereka. Provedene su sljedeće aktivnosti:

Kazališna predstava- održana je kazališna predstava „Čudak Šumek“ u izvedbi zagrebačke „Male scene“. Kazališna predstava održana je u društvenom domu u vlasništvu partnera II Općine Velika Pisanica za učenike od 1.-4. razreda matične škole, učenike iz područnih škola Lasovac, Bedenik i Ribnjačka, te  za učenike gostujuće OŠ iz Bereka. Na kazališnoj predstavi bilo je prisutno 120 učenika. Tema kazališne predstave je bijeg iz grada zbog zagađenja i život u osami u šumi. Kazališna predstava bila je vrlo zanimljiva i poučna.

Predavanje na temu održivog razvoja -– provedeno je predavanje na temu: „Recikliranje i gospodarenje otpadom“ za 39 učenika 3. i 4. razreda OŠ Velika Pisanica i 3. i 4. razrede  područnih škola. Predavanje je održala Branka Mikačević. Tema predavanja je zagađenje, vrste otpada, načini zbrinjavanja otpada, te kako mi kao pojedinci možemo utjecati na smanjenje zagađenja okoliša vlastitim odabirom materijala koje koristimo u svakodnevnom životu. Predavanje je bilo primjereno uzrastu učenika, te je jako dobro prihvaćeno što se moglo vidjeti po reakcijama i uključivanju učenika u raspravu o problemima ekologije.

Pokazne radionice -na drugom Info danu za pokazne radionice odabrane su iste teme, razlika je u tome što su razredi koji su prošli puta obradili temu ekološkog vrtlarenja sada obradili temu zdrave prehrane i obrnuto.Pokaznim radionicama na drugom info danu obuhvaćeno je 35 učenika iz OŠ Velika Pisanica i pripadajućih područnih škola i 35 učenika iz gostujuće OŠ iz Bereka. Sadilo se u teglice, sijalo sjemenje, radilo smoothie od zdravih sastojaka. Radionice su trakođer imali svaki razred zasebno radi epidemioloških mjera.Za potrebe provedbe pokaznih radionica nabavljene su teglice i voće, mlijeko,orašasti plodovi i sl.za izradu smoothie-a.

Volonterska sadnja trajnica - učenici 3.razreda sa svojim učiteljem, nenastavnim osobljem škole, ravnateljicom i voditeljicom projekta zasadili su Tamaris i Cedar u dvorište škole, također kako bi ostao dugotrajni dokaz provedbe projekta.Učenici su sa veseljem sadili ukrasno drveće, te nakon toga i redovito zaljevali sadnice.Sadnice za prvi idrugi Info dan nabavljene su iz rasadnika „Drijen“.

Usluge reprezentacije - za potrebe organizacije 2. Info dana naručeno je 230 peciva sa hrenovkom od lokalnog pekarskog obrta „Pecolaj“ i 230 sokova ACE od 0,25 od Vindije d.o.o. U dogovoru sa   OŠ Velika Pisanica odlučili smo omogućiti svim učenicima koji su sudjelovali na Info danima  besplatan gablec

 
 
  Vijesti - Sve