06. 06. 2021. - 9:42
 

Dana 28. svibnja 2021. godine održan je Dan škole i prvi Info dan održivog razvoja u OŠ Velika Pisanica. U sklopu ove aktivnosti održan je niz podaktivnosti kao što su:

Kazališna predstava " Botaničari" na temu održivog razvoja u izvedbi kazališne skupine Teatar to go iz Osijeka koja je održana na ljetnoj pozornici kod zgrade Općine Velika Pisanica a imali su je priliku vidjeti svi učenici matične škole kao i gostujuća škola.

Dolazak 3. razreda iz susjedne nam škole OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca. 

Pokazne radionice-  na pokaznim radionicama sudjelovali su svi učenici od 1.do 5. razreda matične škole kao i područnih škola, te gostujući razred iz OŠ veliki Grđevac. Neki razredi izrađivali su smoothie kao bi pokazali kao se treba pravilno hraniti, a neki su mali radionice vrtlarenja gdje su sadili presadnice koje su prethodno sami sijali u teglice koje su kasnije ponijeli kući.

Predavanje "Energija iz kućne radinosti" na temu održivog razvoja koju su imali priliku poslušati učenici od 6. do 8. razreda.

Volonterska sadnja drveća- učenici 1. i 2.  razreda sa svojim nastavnicima, domarom, ravnateljicom i voditeljicom projekta zasadili su Japanski javor i Zlatnu kišu u dvorište novog objekta.

Svi učenici OŠ Velika Pisanica i gostujući razred OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac u sklopu Info dana održivog razvoja dobili su besplatna peciva i sokiće.

Učenici su 1. Info dan održivog razvoja proveli vrlo aktivno i veselo, te prema svim epidemiloškim mjerama koje su tada bile propisane kako bi očuvali sigurnost i zdravlje učenika što je u konačnici i najbitnije.

 
 
  Vijesti - Sve